Обратно към пълната версия на статията »

Компромат уличава Седларски в задкулисие в сделката с Meuji Dairies Co (ВИДЕО)

Компромат уличава Седларски в задкулисие в сделката с Meuji Dairies Co (ВИДЕО)
Източник: Клуб 'Z'
A A+ A++ A

Изтекъл в интернет аудио запис уличава в зависимости служебния министър на икономиката Теодор Седларски. По-рано през деня в You tube, а впоследствие и в сайта „Афера“ бе публикуван аудио запис, за който се твърди, че е гласът на министъра на икономиката в служебното правителство на Огнян Герджиков – Теодор Седларски. На записът Седларски обсъжда смяната на управлението в държавните дружества, в които е принципал – ВМЗ и „Ел Би Булгарикум“, пише Труд.

Смущаващи в записа са думите на министъра, че в „Ел Би Булгарикум“ трябва да бъдат назначени трима нови членове на борда на директорите, по настояване на „Мейджи“, което най-вероятно означава японската фирма Meiji Dairies Co, продаваща българско кисело мляко в Далечния изток. В записа се посочва, че от японското дружество са идвали и най-вероятно са посочили хората, които трябва да бъдат назначени. Седларски заявява, че въпреки проблемите в „Ел Би Булгарикум“, породени от липсваща документация, държи новите назначения да бъдат извършени и ще поеме този риск.

Meiji Dairies Co произвежда българско кисело мляко в Япония под лиценз на българското държавно дружество „Ел Би Булгарикум“. Сега, с подкрепата на министъра, японското дружество ще контролира и управлението на „Ел Би Булгарикум“.

#Теодор Седларски #Ел Би Булгарикум