Обратно към пълната версия на статията »

Родителите на починалото дете след операция: Не трябва да се използва нашата трагедия в политиката

Родителите на починалото дете след операция: Не трябва да се използва нашата трагедия в политиката
Нова телевизия
A A+ A++ A

Тази седмица беше свален имунитетът на водача на листата на Реформаторски блок - "Глас народен" в Перник д-р Валентин Павлов. Причината – прокуратурата го разследва за смъртта на 12-годишно момче след стоматологична операция.

В ефира на Нова телевизия родителите на Алекс разказаха какво точно се е случило в стоматологичната клиника на д-р Павлов през юни 2016 година.

„Алекс беше там за планирана операция – отстраняване на киста. Изследвания на детето не са правени. Детето няма консултация с алерголог и педиатър. Не е правен алергичен тест, не му е правено ЕКГ”, обясни бащата на детето.

„Аз питах дали трябва аз да направя изследвания на детето преди операцията. Те ми обясниха, че това е рутинна операция и няма смисъл да правя изследвания. В момента, в който приключи операцията, д-р Павлов излезе и каза, че операцията е приключила успешно. След него излезе д-р Григорова и ме попита дали детето има алергия към аналгина”, разказа майката на Алекс и уточни: „Ние нямахме никаква информация. Ако имах информация, щях сама да си извикам линейката от „Пирогов”.

„Не трябва да се използва нашата трагедия в политиката”, подчерта тя. „Искаме истината и няма да се откажем”, категорична е майката на детето.

#смърт #дете #имунитет