Обратно към пълната версия на статията »

НАСА откри нови планети сходни на Земята

НАСА откри нови планети сходни на Земята
Нова телевизия
A A+ A++ A

Планетите, за които говори НАСА, са по размери много сходни с размера на Земята. Някои от тях са малко по-големи, някои от тях са малко по-малки от нашата планета”, съобщава Нова телевизия.

Това коментира Никола Каравасилев, докторант по астрофизика в катедрата по астрономия на Софийския университет „Свети Климент Охридски”.  

„Тези планети са с маса, доста близка до тази на  Земята. Това означава, че те имат гравитация на тези планети е твърде сходна с тази на нашата планета и ако отидем там ще имаме същото тегло, както и тук.

Три от тези планети се намират на такова разстояние от тяхната звезда, че температурите там би трябвало да между 0 и 100 градуса и там водата може да е в течно състояние ”, уточни той. 

"Един потенциален живот там може да бъде дори по-развит от нашия. Звездата, около която обикалят планетите, е на възраст, сравнима с тази на Слънцето. Тази звезда е червено джудже, тя живее много по-дълго от нашето Слънце. Тази планетна система ще живее много повече, отколкото планетната система около нашето Слънце", коментира Никола Каравасилев.

#НАСА #планети