Обратно към пълната версия на статията »

Отказаха споразумение на шофьор, убил студентка

Отказаха споразумение на шофьор, убил студентка
През февруари маршрутно такси блъсна и уби на място 22-годишната Мариана Карабулева. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Прокуратурата оттегли поисканото споразумение с шофьора на маршрутка Димитър Димитров, който през февруари блъсна 22-годишната студентка Мариана Карабулева, която загина на място.

Миналата седмица прокуратурата е изготвила споразумение, според което 62-годишният Димитър Димитров трябваше да получи 3 години условно лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок, предаде БТА.

Близките на загиналото момиче обаче не са съгласни с наказанието и настояха делото да се разгледа по общия ред.

Младата жена загина на 14 февруари, когато с приятели отивала към заведение в Студентски град. Тъй като тротоарът бил непроходим от сняг, младежите се движели по пътното платно, но спазвайки правилата - срещу движението.

В другото платно се е движел автобус, а зад него маршрутка, чийто шофьор решил да изпреварва. Участъкът не бил осветен и при изпреварването маршрутното такси ударило Мариана в гръб.

Пред журналисти майката на Карабулева - Емилия, посочи, че е разбрала за готвеното споразумение в късния следобед на миналия петък и до днес с адвоката им не са могли да реагират. Тя заяви, че процес по общия ред поне й дава надежда, че Димитров може да получи ефективно наказание.

Пред Софийския градски съд подсъдимият заяви, че съжалява и се признава за виновен. Магистратите върнаха делото на прокуратурата, която ще трябва да изготви обвинителен акт.

#споразумение #прокуратура #маршрутка #шофьор #студентка #Мариана Карабулева