Обратно към пълната версия на статията »

Внукът на Цар Киро осъден на 8 месеца затвор

Внукът на Цар Киро осъден на 8 месеца затвор
На 10 ноември регионалната дирекция за национален строителен контрол в Пловдив издаде 9 заповеди за събаряне на постройки, собственост на ромската фамилия Рашкови. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Асеновградският съд осъди Кирил Рашков - Младши на 8 месеца лишаване от свобода, които той ще изтърпи в затворническо общежитие от открит тип.

Рашков ще трябва също да изплати 2000 лв. обезщетение на Веселин Христов, обвинител по делото, съобщи „Фокус".

Рашков - Младши ще трябва да плати и 1080 лв. разходи по съдебния процес.

Присъдата предизвика негативни реакции в гражданите на Катуница и те излязоха по улиците на селото и пред сградата на съда в Асеновград, за да скандират срещу „несправедливото правпсъдие".

Пред съда Рашков заяви, че съжалява за стореното и поиска условна присъда.

Първоначалното искане на ответната страна беше обезщетение в размер на 10 000 лв. за нанесени морални щети и ефективна присъда от 4 години затвор.

След пълните самопризнания на Рашков и поради характера на съкратеното съдебно следствие обаче, тези 4 години бяха редуцирани с една трета.

Адвокатът на Рашков поиска наказание от една година затвор или условна присъда.

Около 100 души се бяха събрали пред съдебната зала. Тяхното искане беше за максимална присъда на Кирил Рашков. Жителите на Катуница бяха издигнали лозунги „Ангел и Павел ще останат завинаги в сърцата ни" и „Катуница благодари на цяла България за подкрепата".

#Кирил Рашков #Катуница #затвор #присъда #България #Веселин Христов #Асеновград