Обратно към пълната версия на статията »

Нова кражба на кутия за дарения в Добрич

Нова кражба на кутия за дарения в Добрич
Източник: Кросс
A A+ A++ A

За поредна нагла кражба на кутия с дарения за болно дете съобщи NOVA. Този път престъплението е извършено в Добрич. На кадри от охранителните камери в аптека се вижда как жена влиза и прибира кутията с даренията в торбата си. Парите се събирали за лечението на почти двегодишно момченце, което трябва да се оперира в САЩ, предаде Дарик.

Предполага се, че в кутията е имало около 300 лева. По думите на родителите това е трета кражба на кутия с дарения за момиченцето. „За един месец това е трета дарителска кутия, която е открадната в Добрич. Предполагаме, че кражбите се извършват от един и същи човек. Не мога да си обясня мотивите на тези хора”, разказа за „Здравей, България” Александър Кръстянин, бащата на малката Алекс. „Надявам се тези жена да си вземе поука и да не постъпва повече по този начин. Много е болно да гледаш как човек дава последната си стотинка, а други хора отиват и крадат кутиите с дарения”, коментира майката на Алекс - Венета Кръстянин.

„През декември ни откраднаха pay pall акаунта ни. За щастие успяхме да да си го върнем и да предотвратим по-голяма кражба. Парите ни трябват за операция в САЩ на стойност над 400 000 лева. Детето е родено без оформено стъпало и пръстчета. Лекарите казват, че има голям шанс първата операция да бъде успешна”, каза още Александър Кръстянин, бащата на малката Алекс. Семейство Кръстянини много месеци водят борба с Фонда за лечение на деца в чужбина. Мотивът за отказа е, че засега детето е много малко, за да бъде лекувано в чужбина.

„Имаме заведени три дела срещу решения на Фонда. Последният отговор бе, че въобще няма да разгледат нашата молба, докато не оттеглим жалбата ни от съда”, каза Александър Кръстянин, бащата на малката Алекс.

„Няма да оттеглим жалбата в съда. Смятам, че ще съберем средствата и ще заминем за САЩ с тяхна или без тяхна помощ. Ще се борим докрай”, категорична е майката на Алекс – Венета Кръстянин. До момента около 290 000 лева са събрани за лечението на малката Алекс. А в  Бургас вече има организиран благотворителен концерт за набиране на средства за Алекс.

#Добрич #Алекс #САЩ