Обратно към пълната версия на статията »

Григор Димитров играе за финал в Куинс

Григор Димитров играе за финал в Куинс
Още в петък, 15 юни, Гришо записа със златни букви името си в историята, като стана първия български тенисист, достигал до предпоследния етап на съревнование на АТР.
A A+ A++ A

Григор Димитров ще играе днес следобед срещу бившия №3 в света Давид Налбандиян в исторически за България сблъсък от полуфиналите на турнира в Куинс.

Още в петък, 15 юни, Гришо записа със златни букви името си в историята, като стана първия български тенисист, достигал до предпоследния етап на съревнование на АТР, припомня БГНЕС.

Димитров има реални шансове за успех, с оглед на това, че 30-годишният аржентинец вчера изигра два мача в по три сета и се бори на корта повече от 4 часа.

Налбандиян, който е 39-и в ранглистата в момента, има завоювани 11 титли в кариерата си, като нито една от тях не е спечелена на трева, настилката, на която се играе в момента в Лондон.

Южноамериканецът обаче е достигал до финала на Уимбълдън, точно преди 10 години. През последните сезони той не се представя особено силно и последния му трофей датира от 2010 г., когато печели на твърди кортове във Вашингтон.

След като първите четирима поставени в Куинс отпаднаха, фаворит за титлата сега е шестия в схемата Марин Чилич от Хърватия. Той стигна до полуфиналите без да загуби сет, но не игра срещу особено класни съперници.

В първия за днешния ден мач на централния корт Чилич излиза срещу непоставения американец Сам Куери. След този двубой ще се състои и очакваната с огромен интерес в България среща между Григор Димитров и Давид Налбандиян.

Аржентинецът вчера победи Едуар Роже-Васлен от Франция с 4-6, 7-5, 6-3 и после Ксавие Малис от Белгия с 4-6, 7-6 (7-2), с 6-4.

По пътя си към финала на Уимбълдън през 2002 г. Налбандиян отстрани именно Малис в предпоследната фаза. Григор Димитров досега не се е изправял на корта срещу аржентинския тенисист, който беше трети в света през 2006 г.

#Григор Димитров #тенис #Куинс #полуфинал #финал