Обратно към пълната версия на статията »

Великов одобри украинец от "Днипро", подписва с "Дунав" следващата седмица

Великов одобри украинец от "Днипро", подписва с "Дунав" следващата седмица
Източник: Topsport
A A+ A++ A
Треньорът на „Дунав” Веселин Великов е одобрил дошлия на проби млад защитник от „Днипро” Олексий Ларин. Украинецът се е прибрал у дома от лагера в Турция, за да оформи документите си и в началото на седмицата се очаква да пристигне в Русе, за да подпише с „Дунав”, пише 24 часа.
 
Бранителят Олексий Ларин е роден през 1994-а година в Днипропетровск, юноша е на местния клуб „Днипро” и играе във всички възрастови групи на школата на клуба, както и във втория отбор. Висок 183 сантиметра, подвизава се като централен защитник или десен бек. През този сезон украинецът е играл само в дублиращата група и има 18 мача и 1 гол. От „Днипро” няма да му правят проблеми, ако бъде одобрен, и ще го пуснат срещу свободен трансфер, за да не блокират развитието му, надяват се русенци.
 
„Дунав” продължава да търси ляв външен халф, призна Великов. Наставникът е много доволен от лагера в Турция. Русенци се прибраха в петък вечерта през Букурещ и отборът получи два дни почивка. „Направихме добри контроли на отлични терени и хубаво време. Доволен съм от момчетата, стараха се много, вложиха всичко от себе си”, каза Веско Великов. През следващата седмица „Дунав” ще се включи в турнира „Балчик къп”, като на 8 и 10 февруари ще изиграе там два мача. „Момчетата са здрави.
 
Ивайло Раденцов, който се контузи на лагера, както и оперираният Искандар Джалилов вече тренират с отбора”, заключи Великов. В Турция дунавци изиграха 5 мача. Те победиха украинския елитен „Ворскла“ Полтава с 5:1 и допуснаха загуби с по 1:2 от румънския КСМС Яш и руския „Кубан“ Краснодар, както и с 0:1 от „Оренбург“ и от грузинския „Самтредия”.

#Турция #Дунав #Веселин Великов