Обратно към пълната версия на статията »

Испания прегази Ирландия с 4:0 в група „С" на Евро 2012

Испания прегази Ирландия с 4:0 в група „С" на Евро 2012
Испания празнува победата над Ирландия. Снимка: Ройтерс
A A+ A++ A

Испания победи Ейре с 4:0 в мач от предварителна група „С" на Евро 2012.

След този успех Испания се нуждае само от хикс в последния си двубой с Хърватия, за да се класира за напред. Детелините пък станаха първият отбор, отпаднал от Евро 2012, след като загубиха първите си две срещи и ще излязат срещу Италия само за честта си и за италианския си селекционер Джовани Трапатони.

Още в 4-ата минута Испания поведе в резултата, след като тромавият Ричард Дън се забави при изчистването на една топка на границата на ирландското наказателно поле, Фернандо Торес я открадна и стреля под гредата на Гивън за 1:0.

Ла Фурия удвои резултата в самото начало на втората част. В 49-ата минута Андрес Иниеста шутира опасно от 13 метра, Шей Гивън изби, топката попадна в Давид Силва, който между трима играчи майсторски вкара по тревата за 2:0.

В 70-ата Давид Силва изведе отлично Фернандо Торес, който напредна, навлезе в наказателното поле и с удар покрай излезлия Гивън прати топката в мрежата за 3:0 с втория си гол в мача.

След ъглов удар в 83-ата минута заменилият малко преди това Торес Сеск Фабрегас овладя топката и с премерен диагонален шут за крайното 4:0.

Последните мачове от Група C са Испания - Хърватия и Италия - Ирландия. Интересно е, че при равенство 2:2, 3:3 или нагоре в срещата между Ла Фурия и тима на Славен Билич и двата тима ще се класират на 1/4-финалите без значение на резултата от срещата между Скуадра Адзура и отпадналите вече ирландци. При такъв хикс с много голове испанците ще финишират първи в потока, а хърватите втори.

#Испания #Ейре #Ирландия #Евро 2012 #Европейско първенство по футбол