Обратно към пълната версия на статията »

Хванаха трафикант с неизвестен вид дрога на летището в Истанбул

Хванаха трафикант с неизвестен вид дрога на летището в Истанбул
Източник: News.bg
A A+ A++ A

Непознато досега в Турция наркотично вещество във вид на прах бе заловено от полицията на истанбулското летище "Ататюрк". Само килограм от веществото бил достатъчен да се произведат 900 кг синтетична дрога, съобщиха от пресслужбата на летището, предаде БНТ.

Дрогата била открита в чантата на пътничка, Е.С., която пристигнала със самолет от Хонконг. Дежурният на летището екип от Дирекцията за борба срещу наркотрафика се усъмнил в пътничката и предприел проверка на чантата й. Там били открити три кутии, в които бил поставен наркотикът.

При разпита жената заявила, че кутиите съдържат протеин на прах. Лабораторният анализ обаче установил, че става дума за нов вид наркотик, който в Турция е непознат. 

Това е една от най-мащабните наркооперации на полицията на летището. Стойността на пратката надхвърля 15 милиона турски лири (3,7 милиона евро).

Жената, която пренасяла дрогата, е задържана. Истанбулската полиция в сътрудничество с полицията в Хонконг води операция за разкриване на изпращача на дрогата.

#Турция #Дрогата