Обратно към пълната версия на статията »

Найден Найденов поема националите по волейбол след оставката на Стойчев

Найден Найденов поема националите по волейбол след оставката на Стойчев
В следващите турнири от Световната лига Найден Найденов (на снимката) ще води националите заедно с другия досегашен помощник-треньор Георги Петров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Найден Найденов временно поема националния отбор по волейбол, след като досегашният селекционер Радостин Стойчев подаде оставка.

В следващите турнири от Световната лига Найден Найденов ще води националите заедно с другия досегашен помощник-треньор Георги Петров, предаде „Дневник“.

Президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Данчо Лазаров заяви, че писмена оставка от досегашния селекционер Радостин Стойчев няма и че са очаквали той да остане начело на тима.

„Тази оставка много силно ни изненада, тъй като очаквахме да води отбора за Олимпийските игри, още повече че под неговото ръководство този отбор спечели квалификацията“, заяви Данчо Лазаров на пресконференция по повод оставката на Радостин Стойчев.

„След като разбрахме за това негово искане и желание, естествено не беше прието с възторг от членовете на управителния съвет. Ние сме принудени от обстоятелствата да вземаме бързи решения, тъй като част от отбора излиза в почивка, а другата част заминава за Аржентина и Португалия“, добави той.

Данчо Лазаров намекна, че въпреки че оставката на Радостин Стойчев не е постъпила във федерацията, редно е тя да бъде подадена като документ.

„В разстояние на няколко дни имаше прения за списъка на хората, които ще пътуват за Аржентина. Виждахме го в различни вариации и днес най-накрая беше уточнен - Георги Петров и Найден Найденов ще водят отбора. Старши треньор ще се води Найден Найденов“, допълни още Данчо Лазаров.

#БФВ #Радостин Стойчев #волейбол #Найден Найденов #Георги Петров #Данчо Лазаров #оставка