Обратно към пълната версия на статията »

И Матей Казийски напуска националния отбор по волейбол

И Матей Казийски напуска националния отбор по волейбол
Казийски отдавна обмисляше дали да остане или да напусне националния тим. Снимка: sportal.bg
A A+ A++ A

Звездата на българския волейбол Матей Казийски обяви, че не може да работи с волейболната федерация и напуска националния отбор.

"Напускам националния отбор, защото не мога да работя с хората от федерацията," обяви Казийски на специална пресконференция в понеделник, 11 юни, предаде БГНЕС.

Казийски отдавна обмисляше дали да остане или да напусне националния тим, но в понеделник официално обяви, че докато федерацията е със сегашното си ръководство, той няма да облича фланелката на България.

"Аз съм тук, за да кажа моето решение, тъй като доста време висеше. В тази връзка искам да кажа, че съм крайно разочарован от федерацията. Лично смятам, че техните решения са изцяло в ущърб на българския отбор," започна той.

"Смятам, че те са провокирани от лични интереси и цели, които са несъвместими с националния отбор. Редно е да си подадат оставките, такива неща не се правят никъде. Тъй като нямам власт да искам или да взимам оставки. Това, което мога да направя е да напусна националния отбор, тъй като с тези хора националният отбор няма бъдеще. Не мога да работя с тях, нямам им доверие," каза още играчът на „Тренто".

#Матей Казийски #волейбол #национален отбор по волейбол на България