Обратно към пълната версия на статията »

Съветник в МОН подаде оставка

Съветник в МОН подаде оставка
http://colombogazette.com/
A A+ A++ A

Асен Александров – съветник в Министерството на образованието и науката, подаде оставка след разговор с министър Меглена Кунева. Оставката е приета. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на образованието и науката (МОН). 

"Вярвам в Прокуратурата и очаквам след проверката името ми да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения", пише г-н Александров в мотивите за оттеглянето си и по повод обявената от Софийската районна прокуратура проверка за автентичността на появили се негови изображения, както и за разпространителя им в социалните мрежи. 
Министър Кунева е възложила на Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието София - град, проверка за изясняване на случая. Съгласно закона началниците на регионалните управления са работодатели на директорите на общински училища. 

Г-жа Кастрева е поискала писмени обяснения за установяване на фактите около случая. До приключване на проверката Асен Александров е в отпуск като директор на 51. СУ „Елисавета Багряна“.