Обратно към пълната версия на статията »

Борисов пак се срещна с Радостин Стойчев, поздрави го за победата

Борисов пак се срещна с Радостин Стойчев, поздрави го за победата
Селекционерът посети за първи път кабинета на министър-председателя на 16 май, след като беше изгонен от федерацията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Зарекъл се преди месец да не се меси в българския волейбол, премиерът Бойко Борисов извика на втора среща треньора на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев.

Този път обаче поводът беше положителен – класирането на тима на Олимпиадата в Лондон, предаде bTV.

Селекционерът посети за първи път кабинета на министър-председателя на 16 май, след като беше изгонен от федерацията. От ръководството на волейбола тогава изтъкнаха като прегрешение на Стойчев провала на предишната квалификация.

Решението предизвика масов бунт сред феновете в интернет, което бе последвано от включването на премиера в диалога.

Тогава след срещата стана ясно, че Борисов е поискал тимът да бъде съхранен под ръководството на Стойчев, а по-късно федерацията го върна начело на тима.

Треньорът обяви, че ще води отбора до олимпийската квалификация, която спечели снощи, а след това ще подаде оставка, ако подобна стъпка не предприеме шефът на федерацията Данчо Лазаров.

След като разговаря с министър-председателя в понеделник, 11 юни, придружен от част от играчите, Стойчев заяви, че Борисов не го е молил да остане до Олимпиадата.

„Премиерът ни извика да поздрави състезателите за класирането на Олимпиадата, за положените усилия, старание в тази трудна ситуация. По-късно днес ще има пресконференция, на която ще обявя бъдещето си. Премиерът не е повлиял на решението ми“, каза селекционерът.

Бъдещето на Матей Казийски в отбора също ще стане известно по-късно през деня.

„Моето решение съм го взел и ще го обявим на пресконференция днес. На срещата с премиера не е ставало дума за решението ни. Сега е време за почивка, заслужил съм я. Всички проблеми във федерацията, които сме търпели през годините, са били в името волейболът да върви напред. Търпението обаче е на изчерпване. Имаме подкрепата и на феновете, и на хората, които се занимават с волейбол“, коментира волейболистът.

#Бойко Борисов #премиер на България #волейбол #Радостин Стойчев #треньор на националния отбор по волейбол #Матей Казийски #оставка