Обратно към пълната версия на статията »

Вивиан Уестууд постигна фурор със смесено дефиле в Лондонската седмица на мъжката мода

Вивиан Уестууд постигна фурор със смесено дефиле в Лондонската седмица на мъжката мода
Източник: DarikNews.bg
A A+ A++ A

Манекени и манекенки на един и същ подиум - Вивиан Уестууд привлече вниманието със смесено дефиле в Лондонската седмица на мъжката мода, предаде БНР.

75-годишната емблематична дизайнерка показа колекцията си за сезона есен/зима 2017 г. Дефилето й се отличаваше с това, че облекла за мъже бяха смесени с такива за жени, като се стигна дори до там мъже да носят рокли. За Уестууд то бе като своеобразно връщане към извора, тъй като първите й дефилета включваха едновременно женско и мъжко облекло.

Същевременно над 10 модни къщи и лейбъли представиха едновременно мъжки и дамски колекции в рамките на Лондонската седмица на мъжката мода. Модните подиуми в Лондон имат репутацията, че представят авангардни тенденции, макар и да не са с блясъка на модните дефилета в Париж, Милано и Ню Йорк.

Промяната на стратегията доведе до неучастието на някои модни къщи и лейбъли, сред които "Бърбъри", в Лондонската седмица на мъжката мода. Вместо в четири дефилета годишно, "Бърбъри" от миналата година показва колекциите си в две дефилета, като смесва мъжко с женско облекло. Освен това облеклата й не са предназначени за конкретен сезон и могат да бъдат купени веднага след показването им.

#Вивиан Уестууд #мъже #дефилето