Обратно към пълната версия на статията »

Муравей Радев: Бюджетът през 2017-та зависи от политическата криза

Муравей Радев: Бюджетът през 2017-та зависи от политическата криза
Източник: Stroimedia
A A+ A++ A
Дали 2017 г. ще е по-добра и по-богата за българите зависи до известна степен от преодоляването на политическата криза. Около това мнение се обединиха банкерът Левон Хампарцумян и бившият финансов министър в кабинета "Костов" Муравей Радев в прогнозите си за финансовата 2017 г. по Нова тв, пише 24 часа.
 
"Имаме една добра и една лоша новина. Добрата е, че бюджетът беше приет и това ще гарантира фискалната стабилност на държавата за първите 6 месеца на годината. Лошата новина е, че нямаме друга добра. Вижте какво става по света - хората полудяха. Световната нестабилност дърпа световната икономика назад. Това оказва влияние върху европейската икономика и съответно върху българската.
 
Това са външните причини, но имаме и вътрешни - политическата криза. При нея чиновниците спират да работят, а икономиката замръзва. Това означава намаляване на доходите и увеличаване на безработицата", обясни Муравей Радев. Според Левон Хампарцумян икономически активните хора и фирми ще продължат да бъдат такива и през 2017 г. "Имаме обаче 40% функционално неграмотни българи. И това е драма. Тази драма не се решава с един мандат, а са нужни 10-15 години усилия, за да се преодолее този проблем", каза Хампарцумян.

#Левон Хампарцумян #Муравей Радев #новина