Обратно към пълната версия на статията »

Удължаването на живота на Шести блок в „Козлодуй“ върви по план

Удължаването на живота на Шести блок в „Козлодуй“ върви по план
Източник: Webcafe.bg
A A+ A++ A

Всички дейности по проекта за удължаване срока на експлоатация на Шести енергоблок на АЕЦ "Козлодуй" се реализират в срок и съгласно утвърдения за това график. Това стана ясно на проведеното на 16 декември 2016 г. в Козлодуй заседание на Управляващия комитет по проектите за удължаване на срока на експлоатация на Пети и Шести енергоблок на АЕЦ "Козлодуй" до 60 години от въвеждането им в експлоатация, предаде iNews.bg.

В срещата взеха участие представители на ръководството на АЕЦ "Козлодуй" и представители на АО "Русатом Сервис", АО "Концерн Росенергоатом", "Electricite de France", "Риск Инженеринг" АД, АО ОКБ "Гидропрес" (част от машиностроителното подразделение на "Росатом" – "Атоменергомаш") и АО "Атомтехенерго".

Участниците в срещата обсъдиха в детайли всички въпроси, свързани с проекта за удължаване срока на експлоатация на Шести енергоблок. Бяха прегледани текущият статус на изпълнение на дейностите по проекта, актуалният план-график, както и резултатите от обследването на техническото състояние на оборудването и тръбопроводите по време на плановия ремонт през 2016 г. Участниците отбелязаха, че проектът се реализира съответно утвърдения график и в добър синхрон между отделните изпълнители.

На съвещанието бяха представени окончателните резултати от проекта по удължаване срока на експлоатация и на Пети енергоблок на АЕЦ "Козлодуй", за който в края на октомври беше официално предадена проектната документация, анализи и оценки на остатъчния ресурс. Управляващият комитет подчерта, че високото ниво на взаимодействие между АЕЦ и Консорциума е спомогнало за успешното и своевременно изпълнение на всички дейности.

#Козлодуй #Русатом Сервис