Обратно към пълната версия на статията »

В Плевен задържаха мъж, готвел убийство на роднини заради имот

В Плевен задържаха мъж, готвел убийство на роднини заради имот
Източник: БНР
A A+ A++ A

Румен Кушинов, на 58 г. се готвел да убие майка си и сестра си заради много пари, получени от продажбата на имот в идеалния център на Плевен преди месец и половина. Мъжът се почувствал ощетен, че жените отказват да делят големите пари с него и замислил двойното убийство, предаде 24 часа.

Наказателното производство срещу него е образувано, след като в средата на октомври постъпил сигнал за планираното престъпление. При разследването криминалистите изяснили, че Кушинов от години бил в много лоши отношения със сестра си, която във времето е подавала жалби срещу него в прокуратурата. След продажбата на имота Кушинов първо търсел наемници за мократа поръчка.

После се отказал и решил сам да ликвидира 2-те жени, които живеели в София. Според събраните данни Румен Кушинов 2 пъти е бил осъждан за престъпления от общ характер. През 2009 г. изчезнала тогавашната му приятелка, която е все още в неизвестност. "След анализ на събраните доказателства преценихме, че той е способен да извърши тежкото престъпление. При претърсване на дома му в плевенското село Къшин са иззети 2 пистолета, незаконно притежавани от него. Единият е със заглушител.

Експертизата на оръжията е показала, че и с 2-та пистолета е стреляно, тоест той се е упражнявал. Кушинов е задържан, наложен му е постоянен арест. Повдигнати са му 2 обвинения: за приготовление на умишлено убийство на 2-те жени и за незаконно притежаване на оръжие. Наложен му е постоянен арест. Предотвратихме убийството на 2-те жени, което щеше да стане до дни, каза наблюдаващият прокурор Пламен Петков пред медиите в понеделник.

#Румен Кушинов #Плевен