Обратно към пълната версия на статията »

Взривеният склад обезвреждал боеприпаси от Челопечене

Взривеният склад обезвреждал боеприпаси от Челопечене
Там няма, никога не е имало и няма да има някакви опасни вещества - нито химически, нито биологически, категоричен е Десислав Делев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В склада край Петолъчката, където възникна авария, са се обезвреждали боеприпаси от поделението в Челопечене.

„Там се намират или съхраняват конвенционални боеприпаси и въоръжения и техника. Ние там извършваме утилизация на опасни боеприпаси от българската армия“, заяви пред БНР Десислав Делев, собственикът на фирмата „Берета трейдинг“, която управлява складовете.

Десислав Делев уточни, че аварията е в първи цех, като са взети всички мерки хората да бъдат изведени.

„Това, което е съществено и важно да се знае, че там няма, никога не е имало и няма да има някакви опасни вещества - нито химически, нито биологически, каквото и да е“, категоричен е той.

Десислав Делев заяви, че всички дейности в складовете, собственост на фирма „Берета трейдинг“, са лицензирани и всичко, което се съхранява в складовете, е на база на нормативната уредба и се спазват абсолютно всякакви изисквания.

Експлозията в склада на „Берета трейдинг“ беше регистрирана в 14:40 ч. Тя предизвика серия от взривове и пожар на мястото. Жертви няма, но седем души са откарани в болницата в Ямбол.

#Десислав Делев #Челопечене #„Берета Трейдинг“ #взривове #Петолъчката