Обратно към пълната версия на статията »

Пуснаха от ареста мъжа, прострелял с ловна пушка две деца край Кюстендил

Пуснаха от ареста мъжа, прострелял с ловна пушка две деца край Кюстендил
Източник: zonaburgas.bg
A A+ A++ A

Състоянието на децата, простреляни по невнимание от 39-годишен мъж от Кюстендил е добро, съобщиха от лечебното заведение. Инцидентът е станал вчера с незаконно притежавана ловна пушка в Осоговската планина, предаде Дарик.

Момчетата, които са на 17 и 14 години, са в травматологията на кюстендилската болница. Те имат наранявания по краката от сачми на ловните патрони. На едно от момчетата е направена операция. Мъжът, прострелял децата, е баща на едното от тях, другото момче му е племенник.

Малко след като бе задържан в ареста, той беше освободен. От Районната прокуратура в Кюстендил съобщиха, че няма основание за удължаване на ареста или искане за постоянна мярка „задържане под стража". Мъжът не е осъждан. Срещу него се води досъдебно производство по два текста от НК - за незаконно притежавано оръжие и за нанасяне на средна телесна повреда на повече от един човек.

Служителите на МВР са открили и иззели от автомобила и жилището на мъжа ловната пушка и 124 патрона от различен калибър - ловни и бойни, без да има надлежно разрешение за това. Иззет е и боен пистолет.

#децата #Кюстендил #ловна пушка