Обратно към пълната версия на статията »

Драганов: Очакваме 1,8 млн. чуждестранни туристи за периода декември-април

Драганов: Очакваме 1,8 млн. чуждестранни туристи за периода декември-април
Източник: Вяра
A A+ A++ A

В периода между декември и април месец ще дойдат между 1,7 и 1,8 млн. чуждестранни посетители, като част от тях ще бъдат за ски и сноуборд. Това каза председателят на Института за анализи и оценка в туризма Румен Драганов за прогнозните очаквания за туризма през зимния сезон, предаде Фокус.

„Очакваме около 340 000 да бъдат тези, които ще посетят зимните курорти. Друга част от тях ще бъдат свързани с балнео, СПА, уелнес, бизнес и културен туризъм. Общо взето очакваме един добър зимен сезон, предвид предварителните записвания, които имаме. След приключването на туристическата борса в Лондон „World Travel Market“, бяха потвърдени положителните резултати на записванията от Великобритания и Ирландия, по същия начин много добри записвания в Скандинавия, както и очакванията за добри пристигания от Русия. Тук визираме не само зима, ски и сноуборд, а и балнео, СПА и уелнес и все по-набиращия скорост културен туризъм, свързан с традициите и обичаите, особено кукерските тържества“, коментира Драганов. 

Той посочи, че когато става въпрос за СПА курорти, чуждестранните туристи предпочитат Сандански, Хисаря, Кюстендил, Поморие и Велинград, а когато става въпрос за зима и ски, от тези 36 зимни туристически курорта в България, най-предпочитани са Банско, Боровец и Пампорово. 

#Румен Драганов #спа