Обратно към пълната версия на статията »

Водещата Мегин Кели обвини Тръмп в опити за подкуп по време на кампанията в САЩ

Водещата Мегин Кели обвини Тръмп в опити за подкуп по време на кампанията в САЩ
Източник: RedFlag News
A A+ A++ A

Водещата от телевизия Fox News Мегин Кели заяви, че по време на предизборната кампания в САЩ, кандидатът на републиканците Доналд Тръмп се е опитал да подкупи нея и други журналисти. Това се казва в мемоарите й "Задоволи се с повече", които излизат във вторник, предаде Асошиейтед прес, пише БТА.

В книгата се казва, че Тръмп, в опит да си осигури благоприятно медийно отразяване на предизборната надпревара, е предлагал на Кели различни подаръци, включително безплатен престой в един от хотелите му.

Става ясно още, че Тръмп е правил подобни опити и с други журналисти. Според Кели някои нейни колеги са приели подаръците му, но за да изглеждат неутрални, от време на време са отправяли критики по негов адрес. Водещата не посочва имена на журналисти или медии.

По време на предизборната кампания Тръмп призна, че изпитва антипатия към Кели, която в телевизионен диспут му зададе неудобен въпрос за отношението му към жените. Водещата от Fox News също така неведнъж е критикувала остро милиардера.

На президентските избори на 8 ноември Тръмп победи съперничката си от Демократическата партия Хилари Клинтън. Резултатите от повечето проучвания на избирателните нагласи преди вота показваха, че Клинтън е с по-голяма подкрепа. Почти всички водещи американски медии й отдаваха явно предпочитание при отразяването на предизборната надпревара.

#САЩ #Доналд Тръмп