Обратно към пълната версия на статията »

България и Румъния имат отлични икономически отношения според Борисов и Понта

България и Румъния имат отлични икономически отношения според Борисов и Понта
Премиерът на България Бойко Борисов бе посрещнат от румънския премиер Виктор Понта (вдясно) в Букурещ по време на регионален форум на ЕС. Снимка: МС
A A+ A++ A

Присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство и финализирането на Дунав мост-2 обсъдиха премиерите на двете държави Бойко Борисов и Виктор Понта в Букурещ.

Двамата се срещнаха преди началото на провеждащата се в столицата на Румъния международна конференция „Предизвикателствата и възможностите за бъдещия бюджет на ЕС – Приятелите на кохезионната политика“, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Винаги можете да разчитате на участието на България в инициативи като провеждането на днешния форум“, отбеляза премиерът на България Бойко Борисов.

По време на срещата двамата министър-председатели поставиха акцент върху икономическите отношения между двете държави, които и двамата определят като отлични.

В българската делегация за участие в конференцията са включени министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.

#Томислав Дончев #Лиляна Павлова #Букурещ #Шенген #Дунав мост-2 #Виктор Понта #Бойко Борисов #Румъния #България