Обратно към пълната версия на статията »

Цецка Цачева откри фестивала „Бъдеще с традиции - Кърджали 2012"

Цецка Цачева откри фестивала „Бъдеще с традиции - Кърджали 2012"
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева беше патрон на второто издание на фестивала „Бъдеще с традиции - Кърджали 2012". Снимка: "Дарик"
A A+ A++ A

С детско карнавално шествие започна второто издание на фестивала „Бъдеще с традиции - Кърджали 2012", който се провежда по инициатива на областния управител Иванка Таушанова.

Шествието премина по главната улица на областния град и спря до паметника на Освободителите в Градската градина, където се бяха събрали хиляди кърджалийци, предаде „Дарик“.

За да се включи в празника в родопския град пристигна патронът на фестивала председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Сред официалните гости бяха посланиците на Великобритания и на Полша Джонатан Алън и Лешек Хенсел, заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. Цачева бе посрещната от областния управител и народния представител от ГЕРБ Цвета Караянчева.

„За пореден път откривам красотата на Източните Родопи. Казват, че за един град, за един район може да се съди за неговото бъдеще от това какви деца растат в този край. От това, което видях, няма съмнение, Кърджали има бъдеще, защото той има ценен капитал, а това са вашите деца," каза при откриването на фестивала председателят на Народното събрание.

Фестивалът ще продължи до неделя. Всяка община на област Кърджали е представена със свой павилион, в който бяха изложени изключително разнообразие от баници, баклави и други лакомства, характерни за всеки район, както и предмети от бита на родопчанина.

По алеите на парка са се разположили арт-работилници, където млади художници, грънчари и фотографии излагат свои творби. Особен интерес предизвикаха у гостите щандовете с пчелен мед и продукти от сферата на биоземеделието.

Най-атрактивни за публиката обаче бяха отново детските фолклорни състави, мажоретките, фолклорните групи от различни области на страната.

„Нека този фестивал бъде протегнатата ръка към бъдещето на област Кърджали. Бъдеще, съзиждано върху здравите основи на духовността, единението и съхранените народни традиции,“ каза при откриването на фестивала Иванка Таушанова.

#Цецка Цачева #Цачева #председател на Народното събрание #фестивал #Кърджали