Обратно към пълната версия на статията »

Арестуваха шефа на Европейските олимпийски комитети Патрик Хики

Арестуваха шефа на Европейските олимпийски комитети Патрик Хики
Източник: strana.ua
A A+ A++ A

Председателят на Европейските олимпийски комитети (ЕОК) и член на МОК Патрик Хики бе арестуван в Рио де Жанейро. Причината е, че е позволил продажбата на билети на черно за олимпийските игри, който се провеждат в Бразилия, съобщават бразилските медии.

Арестът идва само няколко дни след като мъж беше хванат в Рио с 800 незаконни билета. Властите подозират, че 71-годишният ирландец е пуснал билети за Олимпиадата на черната борса, които след това са ги препродавали при значително завишени цени.

При задържането му Хики се опитал да избяга през съседната стая, където е бил настанен синът му. Шефът е ЕОК дори е плъзнал под вратата на стаята си олимпийския си пропуск.

Патрик Хики е посещавал България няколко пъти. За последно е бил у нас през февруари 2012 година, когато присъства на кръга от Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени в Банско. Тогава по поръчение на президентът на МОК Жак Грох награди двукратния ни олимпийски шампион по борба Боян Радев с Трофей на президента на МОК за изключителен принос към развитието на Олимпийското движение и неговия 70-годишен юбилей.

Европейските олимпийски комитети са организация, която обединява олимпийските комитети на континента. Хики беше инициатор и на създаването на Европейските игри, чието първо издание беше миналата година в Баку.

#МОК #ЕОК