Обратно към пълната версия на статията »

Катар ще депозира 200 млн. долара в БНБ

Катар ще депозира 200 млн. долара в БНБ
Катар ще вложи депозит от 200 млн. долара в БНБ като доказателство за сериозните си намерения към България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Катарският премиер и министър на външните работи шейх Хамад бин Джасим Ал-Тани, съобщи, че Катар ще вложи депозит от 200 млн. долара в БНБ като доказателство за сериозните си намерения към България.

„Катар ще вложи депозит от 200 милиона долара в БНБ като доказателство за нашата сериозност," каза шейх Хамад бин Джасим Ал-Тани след среща с премиера Бойко Борисов, предаде агенция „Фокус".

Най-малко три екипа специалисти от Катар ще бъдат изпратени в България, за да разговарят за проекти в областта на здравеопазването, селското стопанство, недвижимите имоти и др. В рамките на месец ще бъде разработен график за работата по осъществяване на двустранни проекти.

Катарският премиер благодари за сърдечното посрещане.

„Това посещение идва след вашето успешно посещение в Държавата Катар, когато изминахме успешни стъпки в нашето сътрудничество," обърна се той към българския си колега Бойко Борисов.

„Нека най-напред ви поздравя за начина, по който работихте, за оперативността, с която набелязахте сферите, в които можем да установим сътрудничество," каза още катарският премиер.

„Гордеем се с яснотата, с която поставяте всички въпроси. Във ваше лице виждам сериозен човек, който работи оперативно," допълни шейх Хамад бин Джасим Ал-Тани и изрази надежда, че в Катар ще има много желаещи да инвестират в България, и общи проекти между двете страни ще стартират още тази година.

#шейх Хамад бин Джасим Ал-Тани #премиер на Катар #Катар #Бойко Борисов #премиер на България #депозит