Обратно към пълната версия на статията »

Руски бизнесмен иска да наеме личен ловец на покемони

Руски бизнесмен иска да наеме личен ловец на покемони
A A+ A++ A

Руска компания пусна обява за работа, с която иска да наеме личен ловец на покемони, който да „събира“ съществата вместо нейния зает изпълнителен директор.

Компанията в сектора на услугите търси умел ловец, който да обикаля Москва и да „събира“ покемони, пише изданието Sputnik. Според медията досега за работата са кандидатствали около 500 души.

„Нашият изпълнителен директор стана страстен ловец на покемони, но няма достатъчно време за това. Необходим ни е човек, който да постигне несравними резултати в тази игра срещу справедливо заплащане“, се казва в обявата. Наетият ловец ще използва личния телефон на изпълнителния директор, за да играе Pokémon Go и да обикаля града в търсене на завоевания.

Въпреки примамливата и сравнително лесна задача не всеки желаещ може да се кандидатира за поста. Както при повечето други обяви за работа и тук е необходим натрупан стаж. Новоназначеният служител трябва да е опитен играч, което означава да е стигнал поне ниво 20 и да е готов да изпълнява служебните си задължения, независимо от метеорологичните условия. /БГНЕС

 

#покемони