Обратно към пълната версия на статията »

Париж кани настойчиво компаниите, които ще напуснат лондонското сити

Париж кани настойчиво компаниите, които ще напуснат лондонското сити
БГНЕС
A A+ A++ A

Франция обяви редица финансови привилегии, за да привлече след евентуалния брекзит на своя територия компаниите, които ще напуснат лондонско сити. Заради конкуренцията от други финансови центрове в Европа, Париж бързо подготвя червения килим за посрещането на солидни клиенти, предаде бТВ.

Част от привилегиите са облекчения за чуждестранните граждани, работещи във Франция, намаляване на данъците за компаниите, улесняване на тежката администрация за работодатели и служители.

Само преди три години, лицата на двата лагера „за” и „против” брекзит - Борис Джонсън и Дейвид Камерън заложиха на същите аргументи, за да привлекат компании от Париж към Лондон.

"Добре дошли в Париж. Добре дошли във Франция. Добре дошли! Сега е моментът, сега повече от всякога, да дойдете във Франция. Това е посланието, а също и отговора, с който искам да изпреваря въпросите ви. Сега е моментът. Париж ви приветства.", коментира премиерът на Франция Манюел Ваис.

В битката за привличане на десетките хиляди служели на финансовите компании, които ще напуснат Лондон, Франция предлага улеснения и за семействата им.

#Франция #Лондонското Сити #привилегии