Обратно към пълната версия на статията »

Пиронкова отпадна от турнира в Рим, Димитров се отказа

Пиронкова отпадна от турнира в Рим, Димитров се отказа
Пиронкова за четвърта поредна година отпадна още в първи кръг на турнира в Рим, Григор Димитров пък оттегли заявката си за участие. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Българската тенисистка Цветана Пиронкова за четвърта поредна година отпадна още в първи кръг на турнира в Рим.

Пиронкова за четвърта поредна година отпадна още в първи кръг на турнира в Рим, след като загуби с 0:6, 1:6 от намиращата се под №58 в световната ранглиста американката Ваня Кинг, предаде агенция „Фокус".

За българката това бе пета поредна загуба и общо десета за сезона от 16 изиграни мача, а последната ѝ победа бе преди близо два месеца на турнира в Маями с 6:3, 6:2 срещу Петра Мартич.

Следващият турнир Пиронкова е започващото на 21 май състезание в Брюксел, където пловдивчанката ще стартира от основната схема.

Григор Димитров оттегли заявката си за участие на турнира в Рим. Българинът първоначално бе сред резервите в списъка, а след отказването на някои от играчите дори намери място в квалификациите.

Въпреки че в интервю по време на Купа "Дейвис" Григор обяви, че след надпреварата в Прага е възможно да пропусне Рим.

Отказът му е изненадващ на фона на ранното му отпадане в чешката столица. Осен това Димитров ще трябва да натрупа близо 100 точки до края на Откритото първенство на Франция в началото на юни, ако иска да попадне сред играчите, които ще получат квота за участие на Олимпийските игри в Лондон.

#Цветана Пиронкова #Пиронкова #Григор Димитров #тенис #Рим