Обратно към пълната версия на статията »

Мадрид обмисля данъчни облекчения за бягащите от Брекзит

Мадрид обмисля данъчни облекчения за бягащите от Брекзит
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Регионалното правителство на испанската столица обмисля да предостави данъчни облекчения за привличане на банки и международни компании, които може да напуснат Великобритания след референдума в полза на Брекзит и да потърсят нови места в ЕС.

Така Мадрид се включва в надпреварата между европейските градове за това кой ще е по-атрактивен за бизнеса, желаещ да си тръгне от Лондон, преди страната да е напуснала Европейския съюз.

В челото на тази конкуренция са Франкфурт и Париж, опитващи да привлекат финансови институции от Лондонското сити.

Мадрид може да предложи по-изгоден данъчен режим за желаещите да закупят терени, както и за облагането на приходите от недвижими имоти. Крайната цел на властите е бизнесът да създава нови работни места.

Испания се състезава и за това за стане домакин на базирания в Лондон банков регулатор на ЕС, както и на Европейската агенция за лекарствата с централа също в британската столица, обясни в петък вицепремиерът Сорая Саенс де Сантамара.

Много големи испански банки имат централи в Мадрид и в миналото са се възползвали от данъчни стимули за инвестициите си. През 2014 г. столицата предложи 95% данъчно облекчение за всички фирми, които се нанесат в Коредор дел Енарес – индустриален район на север от града.

 

#Испания #данъчни облекчения #Брекзит #Великобритания #столица #правителство