Обратно към пълната версия на статията »

Проверяват за нарушения по дюните на Южното Черноморие

Проверяват за нарушения по дюните на Южното Черноморие
БНР
A A+ A++ A

Бургаската инспекция по околната среда ще извърши проверка на дюните по северния плаж в Приморско. Туристи сигнализират за навлизането на превозни средства въпреки предупредителните табели, предаде БНР.

АТВ-та отдавани под наем рушат пясъчните хълмове в района, посочва Янка Денева.

Навсякъде има табели, забранено минаването. Тази година за първи път виждам  така произволно АТВ-та през дюните. Знаете, те  вече са навсякъде - по пътища, по планини, спасение от тях няма. Би трябвало някаква санкция солена, да кажем хиляда лева и конфискация на АТВ-то.

Инспекцията по околна среда е с ограничен ресурс за транспорт за извънредни проверки, но по ивиците с пясъчни хълмове текът планови обходи, отбелязва Детелина Иванова от "Защитени територии". Първите нарушения за сезона са констатирани в Несебър,  Слънчев бряг и Каваците.

При извършените до момента проверки са установени нарушения като поставяне на каравани и навеси, за които има дадени предписания и предстои да бъдат извършени и последващи проверки за изпълнението им. В Приморско за АТВ-та също ще бъде проверен. Разбирам, че има фирма, която предлага такава услуга. Ние ще направим проучване да видим и ако е необходимо ще дадем предписание да уточним къде се намират дюните и че не трябва там да се ходи.

До края на седмицата инспекторите ще проверят териториите на Алепу, Каваците и между къмпингите "Градина" и "Златна рибка".

#Дюни #нарушения #Приморско #Несебър #Слънчев бряг #Алепу #Каваците