Обратно към пълната версия на статията »

Прогноза: Над 10 млн. туристи ще летуват на българското Черноморие

Прогноза: Над 10 млн. туристи ще летуват на българското Черноморие
Румен Драганов / БГНЕС
A A+ A++ A

Повече от 10,3 млн. чужди и родни туристи се очакват по българското Черноморие това лято. Това каза по радио Фокус Румен Драганов от Института за анализ и оценки в туризма. Той уточни, че у нас ще пристигнат туристи главно от Централна и Източна Европа. Традиционно най-много летовници се очакват от Германия, Великобритания, Румъния, Гърция, Турция, Хърватия и Полша. Според Драганов обаче туристическият бранш все още няма маркетингова стратегия как да привлича повече българи.

„Продължаваме да наблюдаваме процеса, при който българската Черноморска ривиера – каквото и да означава това, няма единна рекламна стратегия на българския пазар. Поради тази причина чувам оплаквания в последните дни от различни туристически деятели, ако може журналистите да спрат да спекулират с темите, свързани със Слънчев бряг и замърсения плаж във Варна, който години наред е така. Но в същото време Черноморската ривиера не излъчва нито едно позитивно послание към българския пазар“, каза още Румен Драганов.

Според него въвеждането на единната система за туристическа информация ще помогне за изсветляването на бизнеса у нас. Това е възможност обектите да се управляват по-добре и по-организирано от бранша, допълни Драганов. Въпреки това, от системата - по начина, по който бе приета от МС, има какво още да се желае, уточни председателят на Института за анализ и оценки в туризма.

#Румен Драганов #туристи #Черноморие