Обратно към пълната версия на статията »

Синдиците на КТБ не са приели вземане на "Булгаргаз" за над 12 млн. лева

Синдиците на КТБ не са приели вземане на "Булгаргаз" за над 12 млн. лева
БГНЕС
A A+ A++ A

Вземане на "Булгаргаз” за повече от 12 млн. лева не е прието от синдиците на Корпоративна търговска банка. Това става ясно от списъците с вземанията, публикувани в Търговския регистър, съобщава БНР.

Списъците с вземанията на кредиторите от КТБ този път са разделени на приети, без да бъдат оспорени в съда, приети, които са оспорени в съда, както и неприети, които също са оспорени в съда, обясняват от националното радио.

В първата група – приетите без възражение, попада вземане на обявения в несъстоятелност комбинат "Кремиковци“ – за близо 209 милиона лева. Повече от 28 милиона лева е и прието вземане на летище София. Аеропортът обаче има и неприето вземане, което е оспорено в съда – за близо 2 млн. лева.

Въпреки че е оспорено в съда, вземането за повече от 3,7 млрд. лева на Фонда за гарантиране на влоговете е прието. Приети са и вземанията на "Дунарит“, които са за повече от 18 млн. лв., както и на "НУРТС“, за които са описани две суми, които са придобити чрез цесия. Едната е за повече от 84 млн. лв., а другата за 46 млн. лв.

Очаквано, въпреки че е оспорено в съда, вземането на Фонда за гарантиране на влоговете за повече от 3 милиарда и 700 милиона лв. е прието. Същото важи и за Комерцбанк, която е сред най-големите кредитори на КТБ.

При другите вземания, които не са приети, правят впечатление сумите на Сръбската агенция за приватизация, а именно близо 13 млн. лева. Най-голямото неприето вземане, оспорено в съда, е на БТК за повече от 52 млн. лв.

#КТБ #Булгаргаз #Кремиковци #БТК #летище София #Дунарит #Комерцбанк #Фонда за гарантиране на влоговете