Обратно към пълната версия на статията »

Гришо депресирал ... плетач на корди

Гришо депресирал ... плетач на корди
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Плетачът на корди на тенис ракети Емре Текмир се депресира след реакцията на Григор Димитров, който счупи 3 по време на финала в Истанбул срещу Диего Шварцман.

Текмир се е заел да изработи всичките корди на ракетите за турнира в родината си. Той обаче реши да запита колегите си майстори в специален форум. "Димитров оставяше по 6 ракети за наплитане всеки ден. Наплетох 30 ракети за него по време на турнира.

От екипа му бяха щастливи от работата ми, тъй като фиксирахме обтягането бързо и той изглеждаше много доволен от кордажа по време на тренировките. Нямахме нито един инцидент на скъсване до финалния мач", обясни турският експерт по плетките. Който в дълго описание обяснява как е сплел кордите и какви машини е използвал.

Майсторът обаче се видял в чудо, как така изведнъж родният ас е бил гневен на ракетите. "Попитайте и да помогнете да открием каква е причината той да потроши всичките ракети, сплетени от мен, защото това ме убива", написа във форума Текмир. Негов колега от Индиан Уелс му обясни как те правят плетките на ракетите. И каква е причината за агресията на Григор.

"Може би Димитров се опита да удря с много повече спин от нормалното, тъй като Шварцман връщаше всяка топка и това е предизвикало късането", разкри майсторът. Агресивната реакция на хасковлията предизвика и много полемики в света на тениса. В най-слушаното радиошоу за този спорт - "Tennis Podcast", също отделиха 1/3 от 30-минутното си предаване за Димитров. Репортерката на "Евроспорт" Катрин Уитакър обяви реакцията на Гришо за "най-големия нервен срив в тениса".

Срещата се открои и с някои нервни моменти. Димитров на пет пъти къса ракета и три пъти я счупи. При първия си нервен изблик съдията предупреди нашия талант.

Във втория случай му бе наложена наказателна точка, а в самия край на мача, при 5:0 в полза на Шварцман, съдията отсъди гейм в полза на съперника на Димитров, който респективно взе и срещата.

 

 

 

#тенис #тенис турнир #Григор Димитров #репортер #Евроспорт