Обратно към пълната версия на статията »

Промените за къмпингуването в Закона за туризма ще почакат заради геополитическата обстановка

Промените за къмпингуването в Закона за туризма ще почакат заради геополитическата обстановка
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изготвянето на промените в Закона за туризма, с които трябваше да бъде определено къде може да има диво къмпингуване, ще се отложат. Това се разбра от изказване на министъра на туризма Николина Ангелкова, цитирано от агенция "Фокус".

По-рано този месец депутатите приеха поправки в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, с които отмениха предизвикалата протести забрана за къмпингуване на плажа. Парламентът обаче прехвърли на ведомството на Ангелкова отговорността да уреди регулацията за дивото къмпингуване с промени в Закона на туризма. Сега министърът заяви, че тези промени ще почакат, заради моментната геополитическата обстановка.

"Предвид геополитическата ситуация в момента Министерството на туризма обмисля законопроектът за изменението на Закона на туризма да се раздели на две", заяви Ангелкова и обясни, че първо ще се бъде внесена поправка, свързана с изграждането на онлайн връзка между хотелите, Националната агенция за приходите и МВР. Едва след това ще бъдат внесени останалите промени, свързани с регламентиране на къмпингуването. От думите ѝ не се разбра в какви срокове се очаква да бъдат изготвени предложенията за промени.

Министърът заяви, че след срещата на работната група по казуса с къмпингуването от 16 март досега са получени повече от 622 предложения, голяма част от които се повтарят и предстои тяхното обобщаване.

 

 

#Николина Ангелкова #туризъм #къмпингуване #геополитическа обстановка #общини