Обратно към пълната версия на статията »

Въвеждането на униформи ще ограничи религиозните символи в училище, заяви Милен Михов

Въвеждането на униформи ще ограничи религиозните символи в училище, заяви Милен Михов
A A+ A++ A

Патриотичният фронт подготвя законопроект, с който да се забрани носенето на бурки на обществени и публични места. Това обяви депутатът Милен Михов. От групата на патриотите настояват просветното министерство да въведе задължителни униформи в българските училища и така да се подчертае светския характер на образованието у нас, като се ограничи носенето на религиозни символи.

Провокациите към светския характер на държавата са насочени и към българското училище, обясни Милен Михов. Според него, нормативно уредено въвеждане на униформи в училищата според него е наложително, за да бъде защитено училището от фундаменталистки и ислямски провокации.

"Тук не става въпрос за традиция, този тип облекла не са били присъщи на българските мюсюлмани. Те са привнесени и са опит за моделиране на обществени настроения с антидемократичен и антиевропейски характер. Този тип облекло е символ на идеология, която използва религията за политически интереси. Този тип облекло се превръща в обществен политически символ:, заяви Михов.

#бурки #униформи #Милен Михов #места #училище