Обратно към пълната версия на статията »

56% от българите не одобряват кабинета ''Борисов II''

56% от българите не одобряват кабинета ''Борисов II''
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 През март правителството е одобрявано от 30% от българите, което е с 2% повече от февруари, а министър-председателят Бойко Борисов – от 44%.

Това показват резултатите от национално представително проучване на „Екзакта Рисърч Груп” . 73% от привържениците на ГЕРБ одобряват кабинета, а 92% от тях подкрепят премиера.

Сред недоволните от работата на кабинета (които възлизат общо на 56% от българите) най-често се срещат хора на възраст над 60 години, както и респонденти с нисък стандарт и ниско образование. Най-критични към работата на кабинета са симпатизантите на БСП и на Атака.

Сред одобряващите работата на премиера се срещат по-често хора на възраст под 60 години. Одобрението към работата на Борисов е по-висок дял от неодобрението сред избирателите на ПП ГЕРБ и сред тези на РБ. Сред одобряващите работата на Министерския съвет, по-често се срещат хора със стандарт над средния, на възраст до 40 години и жители на столицата. През март българите, които одобряват едновременно правителството и премиера са 28%.

#Кабинет #одобрение #Подкрепа #общество