Обратно към пълната версия на статията »

Делян Добрев: Пловдив е сърцето на алтернативния туризъм

Делян Добрев: Пловдив е сърцето на алтернативния туризъм
Делян Добрев подчерта, че повереното му министерство няма да пести усилия и по отношение на привличане на още повече туристи в масовите форми на туризъм. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С изнасянето на административната структура „Туризъм" на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в Пловдив местим сектора в сърцето на алтернативния туризъм, заяви ресорният министър Делян Добрев.

По думите му, преместването трябва да бъде съчетано с „правилните финансови стимули" - например, еднократна сума за преместване така че работещите хора, които решат да се преместят, да не изпитат трудности от преместването, предаде „Фокус".

Министър Делян Добрев каза, че на местно ниво администрацията е въодушевена от това решение.

Той беше категоричен, че идеята за преместването не е наложена отвън, а е дошла от екипа на министерството.

„Считаме, че алтернативните форми на туризъм, специализираният туризъм трябва да бъде приоритет и с това действие показваме точно това – местим дейността „Туризъм" в сърцето на алтернативните форми на туризъм, както културно-историческия туризъм, така и селския туризъм, така и религиозния туризъм, винен туризъм, всички СПА курорти са около Пловдив, така че Пловдив е сърцето на алтернативните форми на туризъм," коментира Делян Добрев.

Той обаче подчерта, че повереното му министерство няма да пести усилия и по отношение на привличане на още повече туристи в масовите форми на туризъм.

#Делян Добрев #Министерство на икономиката #енергетиката и туризма #туризъм #Пловдив #спа