Обратно към пълната версия на статията »

България изпрати първата група от 3500 строители в Израел

България изпрати първата група от 3500 строители в Израел
Лично посланикът на Израел в София Н. Пр. Шаул Камиса Раз (в средата) изпрати първата група български строители от Летище София. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първите строителни работници, на които междуправителственото споразумение между България и Израел осигурява работа, заминаха за Израел в понеделник сутринта.

Двустранното споразумение беше подписано през юли 2011 г. лично премиерите Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху.

Само през първия етап от дългосрочните си намерения за сътрудничество с България Израел заяви необходимост от 3500 строители.

Лично посланикът на Израел в София Н. Пр. Шаул Камиса Раз изпрати първата група български строители от Летище София, предаде БГНЕС.

„Българите ще бъдат приети изключително сърдечно в унисон с истински топлите отношения между нашите страни и с обичта, която Израел изпитва към България," заяви посланикът.

Н. Пр. Камиса Раз изрази силни надежди за още много полети с български строителни работници за Израел, а също и че реализирането на спогодбата ще се отрази ползотворно на отношенията между двете страни и на финансовия просперитет на семействата на българите, работещи в Израел.

Очаква се в най-близко време министър Тотю Младенов да замине на работна визита с делегация от експерти за Израел, където освен планираните срещи ще посети и българските работници, за да провери как се адаптират към новите условия на живот и работа.

#България #Израел #Бойко Борисов #Бенямин Нетаняху #Н. Пр. Шаул Камиса Раз #Тотю Младенов