Обратно към пълната версия на статията »

Белгийската прокуратура потвърди самоличността на двама от тримата терористи

Белгийската прокуратура потвърди самоличността на двама от тримата терористи
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Белгийската федерална прокуратура потвърди, че двама братя са извършили самоубийствените атентати от вчера на брюкселското летище „Завентем“ и в метрото на станция „Маалбек“, заяви федералният прокурор Фредерик ван Льов.

Ибрахим Баркауи се е взривил в една от залите на летището, а неговият брат Халид Бакрауи е извършил нападението на метростанцията в близост до европейските институции.

Бомбите в метрото и на летището са били дело на общо четирима атентатори, стана ясно от думите на федералния прокурор. Трима са мъртви, един е оцелял. 

Според разследващите атаката е била извършена от трима души на летището и един човек в белгийското метро. Третият човек, заснет от охранителната камера, не е било въвлечено в инцидента. В момента се издирва се предполагаем трети участник в първия взрив на аерогарата.

Льов също така потвърди, че към този момент броят на загиналите при двата атентата е 31 души, а ранените са 270 човека, като се очаква бройката да нараства.

Прокурорът също така не потвърди новината за задържането на третия издирван извършител, като Льов заяви само, че един от участниците в атентата се издирва и личността му не е установена. 

#Брюксел #Белгия #терористи #прокуратура #самоличност #Льов #Халид Бакрауи #Завентем