Обратно към пълната версия на статията »

Отлив на туристи от българските курорти заради меката зима

Отлив на туристи от българските курорти заради меката зима
A A+ A++ A

Заради меката зима в Пампорово отбелязват отлив на туристи, а нещата допълнително се усложняват и поради блокадите по гръцките граници.

След 15- 20 февруари сезонът падна заради времето, споделят и хотелиери, и търговци, които също са на мнение, че сезонът е по-слаб заради липсата на сняг.

Ските са си доста скъп спорт, сподели ски учителят Мартин Кьоровски от Смолян, който поясни: "Уроците за деца са 45 лева на час, но ако са повече часове - цената пада и така. Първо се започва с обясненията за слагането на ските, ходенето, изкачването, право спускане и спиране със снежно рало и плъзгащо рало, а впоследствие се минава на завоите. Като свържат и тях ги качваме вече на залената писта".

От 1 март обаче лифтовете на Пампорово вече са с удължено работно време – ски зоната в курорта отваря в 7:45ч., а всички, закупили целодневна лифт карта, получават бонус един час допълнително сутрешно каране, което продължава до 16:30ч.

В изключително труден сезон сме заради атмосферните условия, заяви в интервю за предаването Мариян Беляков, изпълнителен директор на курорта.


"Само до преди 2 седмици вървяхме към рекордни показатели, което беше изненадващо - изключително силният старт, който направихме в деня на откриването с 9 отворени писти и с една много богата снежна покривка от изкуствен сняг, даде своя резултат", заяви Беляков.

СнимкаПо думите на Беляков тогава са отчетени рекордни показатели по посещаемост и на ски пистите, и на хотелите в Пампорово.

Запазва се тенденцията от миналите години – българският пазар е най-силният за нас, защото по статистика около 60-70% от всички българи, които карат ски, карат в Пампорово, допълни Мариян Беляков, според когото прогнозите за времето по медиите често несъвпадат с метеорологичната обстановка в курорта, което подвежда туристите.

#Пампорово #туристи #блокада #хотелиери