Обратно към пълната версия на статията »

Четири месеца след ремонта на ''Руски паметник'' отново проблеми

Четири месеца след ремонта на ''Руски паметник'' отново проблеми
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Много от минувачите коментират, че плочките на новоремонтирания площад ''Руски паметник'' вече са започнали да се отронват.

Според хората причината е, че наетите работници не ги лепят, а просто ги мушкат. Майките с деца пък трудно преминават през меандрите от кашпи и пейки. 

Елза Стайкова, строителен инженер, направи импровизирана инспекция на място пред bTV. 

''Просто е трябвало да се фугират по-добре плочките. След две три години сигурно ще сме свидетели, че всичкото това нещо е паднало,'' коментира тя. 

Според Васил Начевски от Столична община проблеми в ремонта няма, но при проверка на място веднага забелязва отлепящите се плочки.

''Виждаме една плочка само от цялата площ. Казвам Ви, че добре са поставени,'' отговаря той на репортерски въпрос защо плочка буквално може да бъде взета с ръка от тротоара. 

По отношение на новонаправените зелени релси в София, след всеки дъжд, системата се наводнява. 

Водеща германска фирма, изпратила писмо до гражданска инициатива ''Спаси София'' твърди, че релсите са поставени неправилно.

''Арматурата и стоманените прътове не изглеждат добре планирани и поставени по правилен начин,'' се коментира в писмото.

''Има навлизане на вода и разрушаване на основата. Така спокойно може да се скъса релса, да пропадне трасето, създават се рискове за трамвайното движение и за пътниците,'' коментира пред bTV Борис Бонев от ''Спаси София''.

От Общината коментираха, че всичко е поправимо, тъй като ремонтът все още е в 5-годишна гаранция. 

#руски паметник #София #Спаси София #Столична община