Обратно към пълната версия на статията »

Китайци искат Пристанище „Варна" на концесия

Китайци искат Пристанище „Варна" на концесия
Китайски инвеститори проявяват интерес към Пристанище „Варна" и може да участват в концесия на порта. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Китайски инвеститори проявяват интерес към Пристанище „Варна" и може да участват в концесия на порта, съобщи посланикът на Китайската Народна Република Гуо Йеджоу, който се срещна с кмета на Варна Кирил Йорданов.

Йеджоу уточни, че темата за пристанището винаги присъства по време на срещите между български и китайски държавни ръководители, предаде "Дарик".

Посланикът призна, че китайските туристи в България не са много и трябва да се работи за тяхното привличане и популяризиране на страната ни като туристическа дестинация в Китай. Дори и един процент от китайските туристи да посетят България, това ще е напълно достатъчно, като се има предвид, че всички китайски туристи по света са поне 60 милиона.

Гуо Йеджоу посети и Математическата гимназия „Д-р Петър Берон", в която се изучава китайски език. Общо 50 деца в това училище се опитват да говорят и пишат на езика на Конфуций, а учениците, които изучат китайски във Варна общо са около 200.

#Гуо Йеджоу #Китай