Обратно към пълната версия на статията »

Най-голямото туристическо изложение отваря врати на 11 февруари в София

Най-голямото туристическо изложение отваря врати на 11 февруари в София
A A+ A++ A

390 туристически фирми, сдружения и общини от България и чужбина ще се представят по време на най-голямата туристическа борса у нас Ваканция и СПА Експо, която започва през следващата седмица.

Въпреки изминалата тежка за туризма година, броят на изложителите през настоящата е нараснал, съобщиха организаторите на туристическата борса.

На най-голямото изложение за пътешествия в страната по традиция се представят най-новите предложения на туроператорите за почивки и обиколни турове в страната и чужбина, по време на което могат да бъдат намерени много добри отстъпки от цените.

На националния щанд на Министерството на туризма ще участват над 25 браншови туристически организации, както и общини и туристически информационни центрове. Управителят на фирмата-организатор Вихра Огнянова поясни:

Все повече български туроператори започват да предлагат България. На едно изложение има няколко начина да се привлече вниманието - първо с щанда; второ с промоции и бонуси, както и с интересни програми. Направиха се и самите маршрути, в смисъл - атракции за туристите, като така вече имаме повече неща, които да се предлагат, което помага на вътрешния туризъм.

С национални щандове ще участват още Турция, Сърбия, Македония, Куба, Хърватска и Русия. Представят се и туроператори, агенции, общини и хотели от Гърция, Италия, Испания, Полша, Чехия, Португалия и Румъния. За първи път национално участие ще има Унгария, чрез своето Министерство на туризма. Мащабно е участието на Индонезия.

Градовете Пловдив и Варна се представят с атрактивни щандове, на които ще покажат културно-историчесторическите си забележителности и маршрути. Щандът на София ще бъде в ретро стил, но акцент ще бъде поставен върху 2018 година, когато градът ще бъде Европейска столица на спорта.

През миналата година броят на туристите в София се е увеличил с близо 11%, а на нощувките в хотелите с над 9 %, посочи Иво Маринов, директор на общинското предприятие по туризъм.

Туристическата борса ще се състои от 11 до 13 февруари в Интер Експо Център.

#туризъм #държави