Обратно към пълната версия на статията »

Слаби валежи от сняг се очакват и днес

Слаби валежи от сняг се очакват и днес
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Днес ще е предимно облачно на много места със слаби валежи от сняг. От запад на изток валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен, в Източна България силен вятър от север-северозапад.

Главно в Дунавската равнина и Източна България ще има снежни виелици и ще се образуват преспи, на места и видимостта ще е намалена. Максималните температури ще са между минус 6° и минус 1°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава агенция ''Фокус''.

Над Черноморието ще бъде облачно и ще продължи да превалява слаб сняг. Ще духа силен и временно бурен вятър от север-северозапад. Максимални температури между минус 5° и 0°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно със слаби снеговалежи. През деня над масивите от Югозападна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа силен северен вятър. Мразовито време с максимална температура на височина 1200 метра около минус 10°, на 2000 метра – около минус 14°. Заради вятъра усещането ще е за още по-студено време. Има условия за измръзвания.

Зимната обстановка в страната остава сложна, в Западна България вече спря да вали сняг, предаде БГНЕС. Все повече стават общините, обявили бедствено положение. Засега това са Смолян, част от Хасковско, Свищов, три села в Русенско, част от Рудозем, част от Тополовград


#валежи #сняг #вятър #бедствено положение #температури