Обратно към пълната версия на статията »

Затварят две платна от "Патриарх Евтимий" заради третия лъч на метрото

Затварят две платна от "Патриарх Евтимий" заради третия лъч на метрото
A A+ A++ A

Част от софийския бул. “Патриарх Евтимий” ще бъде затворен за движение над 2 месеца заради старта на строителството на третия лъч на метрото. От втората половина на януари до края на март движението по него ще е само в двете средни ленти, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

По булеварда ще се строят две станции. Едната е в участъка от бул. “В. Левски” до ул. “Хан Крум”. Там се затварят северната лента и южната част на пътя. Затваря се и изходът на ул. “Данте” на булеварда, като тя ще стане двупосочна. Тролейбусните маршрути не се променят, но спирката срещу кино “Одеон” се измества след кръстовището с ул. “Хан Крум”. Променя се и маршрутът на тролейбусна линия 7 - от “Люлин 3” по маршрута си, бул. “Сливница” до пл. “Сточна гара”.

Другата метростанция ще се строи в участъка на булеварда от бул. “Витоша” до ул. “Княз Борис I”. Там също ще се затворят северната лента и южната част на пътното платно. Движението ще е в двете средни ленти. Затваря се и пресичането на булеварда с ул. “Цар Асен”. Тя става двупосочна в участъците до ул. “Гургулят” от юг и до ул. “Хан Аспарух” от север.

По ул. “Г. Софийски” от бул. “П. Славейков” до ул. “К. Иречек” ще се строи друга от 7-те нови станции. Там обаче ще се изгради временно пътно платно и движението няма да се промени. Измества се обаче спирката пред Александровска болница - преди кръстовището с ул. “К. Иречек”.

#метро #трети лъч