Обратно към пълната версия на статията »

Първанов: Държавата се „яневизира"

Първанов: Държавата се „яневизира"
„Ако до скоро казвах, че ГЕРБ се „яневизира", сега имам усещането, че се „яневизира" държавата", заяви Първанов. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Президентът (2002 – 2012 г.) Георги Първанов нарече поредна димка твърдението на лидера на РЗС Янев Янев, че с пари на Националната разузнавателна служба (НРС) са плащани негови ловни пътувания.

Преди два дни премиерът освободи бившия шеф на службата Кирчо Киров, който беше негов съветник, след което стана ясно, че на прокуратурата са изпратени материалите от проверката в Националната разузнавателна служба.

Това е груба лъжа, част от черния пиар, вървящ години наред срещу мен, обяви пред журналисти Първанов, който присъства на отчетно-изборната конференция на БСП в район „Красно село" в столицата, предаде Дарик радио.

„Вие ме карате да коментирам Яне Янев. За мен процесът продължава. Ако до скоро казвах, че ГЕРБ се „яневизира", сега имам усещането, че се „яневизира" държавата. Това е пълен разпад на идеята за държавност – излиза човек като този, който е в състояние по най-пошлия и най-грубо лъжливия начин да хвърля подобни димки, защото това е неговият стил. Ако има финансови нарушения, то нека те да бъдат разследвани. Аз приветствам това. Нищо не мога да знам, поначало президентът не се занимава с контрол върху финансите на която и да е служба", коментира бившият държавен глава.

„Това е част от кампания срещу мен, която се води от всички страни. Очевидно някой много го е страх от мен”, допълни Георги Първанов.

#Георги Първанов #Яне Янев #РЗС #Националната разузнавателна служба #НРС #Кирчо Киров #БСП #красно село #ГЕРБ