Утре ще е мъглив ден, но ще грейне слънце

18 декември 2015, петък / 15:21;
Утре ще е мъглив ден, но ще грейне слънце

В събота до обяд на много места в равнините и котловините ще има ниска слоеста облачност или мъгла. След пладне облачността ще се разкъсва, а мъглата ще се разсейва, в планинските райони – до предимно слънчево време.

Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са предимно между минус 3 и 2, а максималните - между 5 градуса и 10 градуса, по-ниски в районите с трайна мъгла.

Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините облачността ще е значителна. По-съществени разкъсвания на облачността ще има след обяд над масивите от източната половина от страната. Ще духа умерен северен вятър, който привечер ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра – около минус 1 градуса.

Преди обяд на много места по Черноморието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Около и след обяд облачността ще се разкъсва, мъглата ще се разсейва, на места – до предимно слънчево време. Максималните температури ще са 6 – 8 градуса. Вълнението на морето ще е около 1 - 2 бала. Температурата на морската вода ще е 8 – 10 градуса.