Обратно към пълната версия на статията »

Няма записи с насилие в телефоните на мигрантите от Средец

Няма записи с насилие в телефоните на мигрантите от Средец
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма открити снимки и видеозаписи на сцени на насилие в телефоните на мигрантите, които бяха задържани в района на Средец, съобщиха от пресцентъра на Окръжната прокуратура в Бургас.

Със съобщението си прокуратурата опровергава появилата се информация в събота за такива клипове.

Към доказателствата по делото са приобщени два телефона. При извършения външен оглед на телефоните е установено, че единият от тях няма камера. Установяването на наличните в телефоните контакти, съобщения, клипове и др. се осъществява чрез техническа експертиза.

Пред 7 съдии от Окръжен съд - Бургас следователи са разпитали като свидетели 47 чужди граждани. 

В качеството на свидетел е разпитан Вълкан Хамбарлиев - полицейски служител на ГД "Гранична полиция", който произведе изстрела и от чийто рикошет, по първоначални данни, почина афганистанецът. Като свидетели са разпитани и неговите колеги - двама полицейски служители,  присъствали на инцидента.

До настоящия момент са извършени три огледа на местопроизшествието. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване причините за смъртта на чуждия гражданин. Назначена е балистична експертиза, дактилоскопна експертиза, техническа експертиза и две физикохимически експертизи.

Заключенията на назначените експертизи до настоящия момент не са изготвени. Следствените действия продължават.

#чужденци #Средец