Обратно към пълната версия на статията »

Рязко повишение в прогнозния растеж за Източна Европа

Рязко повишение в прогнозния растеж за Източна Европа
В предишната си прогноза, публикувана през януари, МВФ предвиди ръст от 1,1% за икономиката в региона за тази година и 2,4% ръст за 2013 г. Снимка: theglobeandmail.com
A A+ A++ A

Международният валутен фонд (МВФ) рязко повиши прогнозите за растеж за „развиващите“ се страни от Централна и Източна Европа.

В предишната си прогноза, публикувана през януари, МВФ предвиди ръст от 1,1% за икономиката в региона за тази година и 2,4% ръст за 2013 г.

Последната прогноза обаче е значително по-оптимистична - до 1,9% за 2012 г. и 2,9% за 2013 г., предаде АФП, цитирана от „Фокус“.

„В бликосрочен план перспективите в развиваща се Европа ще бъдат обвързани с развитията в сърцевината на еврозоната“, заяви МВФ в редовния си доклад „Световни икономически перспективи“.

Според Международния валутен фонд повечето негативни ефекти на забавянето през 2011 г. ще бъдат абсорбирани и растежът в търговията и производството през 2012 г. ще се повиши както в еврозоната, така и глобално.

#Международен валутен фонд #МВФ #Централна и Източна Европа #растеж #икономика #прогноза #Европа #еврозона #търговия #производство